pettegolezzi

Wednesday, April 16, 2008

Cabriogevoel



Het is weer een hele tijd geleden dat ik mij via deze pagina liet horen. De goede voornemens waren er echt wel, maar de uitvoering ervan ontbrak nogal wel eens. Inderdaad tussen dromen en daden staan practische bezwaren...welke antwerpenaar had dat al lang geleden zo mooi geformuleerd?



Nu heb ik echter een goeie reden om deze pagina nog eens te gebruiken.


Naar een idee en onder lichte druk van La Ingritta hebben we ons laten verleiden door een auto waarvan het stalen dak, mits plooien, kan opgeborgen worden in de koffer.


Aanvankelijk uitte ik, rationeel zoals steeds, enige bezwaren. Als zo een koffer vol dak zit, waar blijven we dan met onze reiskoffers? Nu blijkt dat nogal mee te vallen. We hebben de cabriomarkt afgeschuimd en gezocht naar een wagen met een ruime koffer, zodat er onder het dak in de koffer, nog voldoende ruimte blijft voor bagage.


De, voor ons, beste keuze is een Ford Focus CC benzine 1600 geworden.



Om het cabriogevoel te leren kennen zijn we tijdens de Paasvakantie naar het zonnige zuiden gereden. Regen en sneeuw lieten niet toe dat we reeds tijdens onze heenreis het dak opborgen in de ruime koffer. Daarvoor was het nog even wachten tot we ons dicht genoeg bij de mediterrane zee bevonden.


Verlost van onze bagage, konden wij eindelijk de zon op onze bol laten schijnen terwijl wij met een rustige vaart doorheen deze schone regio reden!

Ook ik ben nu volledig gewonnen voor deze manier van rijden.

Nu de lente in aantocht is rekenen we erop dat we hier samen kunnen genieten van een rustig ritje onder de vlaamse, eventueel frisse maar droge, lucht.

Deze zomer lonkt " il bel paese" en wordt dat voor ons wederom een nieuwe ervaring:"Il vero senso del cabrio" .

3 Comments:

At 11:10 AM, Blogger Marrek O'Polo said...

Bellissimo !!!
Molto Cabrio !!!
Guido ... caro bambino !!!
Wat een plezier U terug in actieve blogdienst te mogen verwelkomen.
Hoewel, als het naar Aloysiaanse regelmaat gaat dan blijven we nu weer een jaar op onze honger.
Niet doen hé ...
De weg terug naar Cap Blanc Nez is veel te lang !
Hoewel, in een cabriooooo... ??!!!

MP

 
At 12:51 AM, Blogger peterpignans said...

Welcome to the club , Signore. En begin al maar petjes te verzamelen, want in de zomer in een cabrio in het zuiden gaan je hersenen al gauw koken , tenzij je ze beschermt met een liefst lichtgekleurd hoofddeksel voorzien van een degelijke klep ...
En blij dat we zijn dat je weer aan het bloggen bent - verzorg ons ook maar een beetje !

 
At 11:32 AM, Blogger aloysiusprimus said...

Guido,
De twee voorgaande commentaren drukken precies uit wat ook ik in gedachten heb bij dit bloggebeuren. Proficiat met die prachtkar, maak er een bezadigd gebruik van.
Tot de volgende.

AP

 

Post a Comment

<< Home