pettegolezzi

Friday, September 15, 2006

Le ville Lucchese

Eerste stopplaats in Toscane (en niet Toscanië, zoals onze noorderburen altijd “sechen”) was in de omgeving van de omwalde stad Lucca.
Je kan er heerlijk wandelen op de stadswallen die aangelegd zijn als een park, met bomen, pleintjes en banken.


Lucca is niet alleen rijk voorzien van historische, meestal middeleeuwse gebouwen, maar is tevens de geboortestad van Giacomo Puccini, componist van menig romantische opera zoals “La Bohème”, “La Tosca”,…





In de heuvels rond Lucca zijn in de 15de en 16de eeuw door de rijkere neringdoeners van de stad enkele prachtige villa’s, zomerverblijven of lusthoven gebouwd: le ville Lucchese .

Gedurende de hete toscaanse zomers verliet men de stad en was het beter leven in deze heuvels.


En inderdaad, Ingrita en S.Spaghetti kregen de gelegenheid om enkele dagen door te brengen in zulke’n villa.



Neen, ’t was niet deze,... de onze mocht echter ook gezien worden en was blijkbaar gebouwd door de subtop van de “borghesi”, in casu olijfboeren. Ze hebben een eigen “frantoio” of olijfpers , in een gebouw naast de villa.

Onze tuin had een zwembad, altijd verkoelend, en tevens een prachtig uitzicht over de vallei.


Hoe mooi het ook was, na enkele dagen wilden we weer andere horizonten zien, andere smaken proeven andere mensen spreken.

Dus "via" en "avanti"....

2 Comments:

At 12:28 PM, Blogger Marrek O'Polo said...

Signore,

Lucca is voorwaar een mooie plek om te vertoeven. Enkele jaren geleden viel dat genoegen mij en m'n eega te beurt. Ik herinner mij oa ook een centraal plein, waarvan de omringende huizen gebouwd zijn op de grondvesten van een oude arena ... of vergis ik mij???
Te oordelen naar je tweede bijdrage is het weer een fantastische reis geweest... Ik snak reeds naar het vervolg: misschien kan je donderdag op weg naar de Ardennen al een tipje van de alomgekende sluier lichten... ?
Tot dan

Marco Polo

 
At 2:00 PM, Blogger spaghetti said...

@Marco,
Bravo!
Inderdaad het ovaalvormige plein in Lucca is gebouwd volgens de grondvesten van de romeinse arena.

 

Post a Comment

<< Home