pettegolezzi

Wednesday, March 08, 2006

Venezia





Weeral mooi genoten van deze unieke stad in de lagune. Geen auto’s, enkel boten…of te voet.
Voor € 5 vaar je door “il canal grande”, het grootste openluchtmuseum ter wereld, met onmogelijk mooie en ook vervallen huizen, palazzi, huizen met hun voeten in het water.



Maar ook binnenin zijn deze palazzi het bezoeken waard. Vele zijn ingericht als museum waar boven de tentoongestelde werken ook de plafonds pronken met onwaarschijnlijke perspectieven vol barokke figuren.
Zelfs de obligate San Marco basiliek blijft een schitterend spektakel dat respect afdwingt.

Venezia is wellicht de stad met de meeste kerken per m². Elke kerk verbergt wel meerdere kunstwerken, die handenvol geld kosten om te restaureren.

Venezia is ook wel een dure toeristenstad, maar met een goede gids vind je nog voldoende verborgen gelegenheden waar je heerlijk origineel kan eten en drinken.

Zo’n kansen benutten we dan ook graag om de plaatselijke keuken te proeven; fritura mista, polpo al nero con polenta, fegato alla veneziana, risotto ai frutti di mare, spaghetti alle vongole, sarde in saor,…dat alles begeleid door een eenvoudige wijn van de regio; een rode sauvignon frank of een witte tokai.

Al is het maar eenvoudige wijn daar in de veneto, toch hebben we om de volgende maand door te komen een karton van 12 flessen meegebracht. Da’s één van de voordelen van reizen met de auto, je brengt wat mee!
Salute!

2 Comments:

At 4:50 AM, Blogger Marrek O'Polo said...

de consumptiedrift van Signore Spaghetti kennende mag ik aannemen dat het een korte maand zal zijn, of dat er tijdens de tweede helft op rantsoen gedronken wordt!!!
12 is evenwel een mooi getal, en het aantal past perfect in een dozijn alsook in zo'n klassiek wijnkarton, vandaar ...
laat ons weten wanneer je nog eens met de auto op reis gaat, kwestie van de bestellingen op tijd te plaatsen !!

Marco Polo

 
At 7:23 AM, Blogger peterpignans said...

A la bonne heure !

We zaten al zo'n tijdje te wachten op nieuws van Signore Spaghetti. En dat dit nieuws met foto's verlucht wordt maakt het nog mooier - maarre ... mag de Signora er ook eens niet bij ?

By the way, zouden le Francesi zeggen, als Marco echt verlegen zit om flacons, dan willen we nog wel eens overwegen om Belganistan er auto te komen opzoeken ! Maar eerst even gaan wandelen hé !

Ciao , hasta la vista, à bientôt !

 

Post a Comment

<< Home