Afrodite
Als vervolg, of beter als aanvulling, op mijn Valentijnsgedicht, schotel ik de waarde lezer, een aangepast gerecht voor.
Laat mij u, in het kader van Valentijn, inleiden in de wereld van het afrodisiacum.
Vooreerst moet u weten dat het woord komt van Afrodite, de godin van de liefde die reeds door de oude Grieken werd vereerd.
Wetenschappelijk (!) gezien kunnen we de afrodisiaca omschrijven als substanties die in staat zijn om het libido of de sexuele potentie, te versterken.
Ik stel u twee alternatieven voor.
U kiest maar naargelang uw geaardheid nietwaar.
Beide zijn het poepsimpele maar indrukwekkende gerechten.
Het belangrijkste is dat je kan werken met superverse ingrediƫnten van bij de visboer.
De bereiding is opzettelijk kort en eenvoudig gehouden, zo kan u de resterende tijd volledig weiden aan het liefdesspel.(?)
Spaghetti Eros
(pasta con ricci di mare) voor 2 personen!!
Open de 20 zee-egels en haal de kuit eruit! Raadpleeg uw vishandelaar!
Kook de spaghetti al dente.
Verhit intussen de olie (3 eetlepels) in een pan en fruit de fijngehakte teen knoflook en de kleine gesneden chilipeper (peperoncino) zachtjes een paar minuten zonder ze bruin te laten worden.
Giet de gare spaghetti af, roer er grondig de het oliemengsel door, doe alles in een schaal en garneer met de zee-egelkuit en met een weinig gesneden bladpeterselie.
Spaghetti Venere
(alle vongole) weer voor 2 personen.
Verwarm de olie en de geperste knoflookteen in een pan
Voeg de venusschelpen (600 gram) en de gesneden chilipeper eraan toe.
Plaats het deksel erop en laat koken tot de venusschelpen opengaan, schud af en toe met de pan.
Doe de venusschelpen in een kom en houd ze warm. Bewaar het vocht van de schelpen in de pan.
Kook ondertussen de spaghetti al dente.
Laat de spaghetti uitlekken en doe hem in de pan. Meng voorzichtig het oliemengsel onder de pasta. Voeg de gehakte peterselie eraan toe en dien op.
Buon appetito!
en veel succes!
2 Comments:
This comment has been removed by a blog administrator.
signore,
ik neem aan dat men eerst een keuze maakt tussen beide gerechten, en dan probeert of het werkt (en eventueel ook nog lekker is ...) ik vermoed dat, indien niet 100% voldaan is aan de verwachtingen, men alsnog het andere recept gebruikt ...
voor alle zekerheid kan men waarschijnlijk beide gerechten tegelijk klaarmaken en ze direkt na elkaar nuttigen, kwestie van zeker te zijn van het resultaat.
wat de volgorde betreft wacht ik op uw hooggewaardeerde suggesties...
marco polo
Post a Comment
<< Home