pettegolezzi

Tuesday, January 24, 2006

Torino 2006










Dit kan waarschijnlijk enkel in Italië gebeuren!
De olympische vlam werd gestolen op 23/01/06 tijdens de loop door de stad Trento.
Neen, dit is geen grap.
Vier personen, anarchisten of ongehoorzamen worden ze in de krant genoemd, hebben de fakkel mét vlam afhandig gemaakt van de draagster Eleonora Berlanda, italiaans kampioen op de 1500 meter snelheid.
De atlete was zo geschrokken van de aanval dat ze de fakkel moest loslaten. De “dieven” gingen ermee aan de haal, maar werden nagezeten door de zes begeleiders van Eleonora. Na een achtervolging door de straten en pleinen van Trento kon de olympische fakkel, symbool bij uitstek van de vrede, weer worden bemachtigd.
Zoals de gewaardeerde lezer ongetwijfeld weet worden de Olympische Winterspelen georganiseerd in Torino van 10 tot 26 februari 2006. giochi olimpici invernali
Op 8 december werd in Rome het startschot gegeven voor een tocht van 2 maanden door alle regio’s van Italië.De geïnteresserde lezer kan de parcours en de reis volgen op: fiamma olimpica
De fakkel wordt door tientallen atleten rondgedragen op haar toch naar Torino, waar ze op 9 februari aankomt…tenzij ze onderweg zoek raakt!
De “diefstal” was actie van de antiglobalisten om de aandacht van de media te trekken.

1 Comments:

At 11:18 AM, Blogger Marrek O'Polo said...

een mens zou voor minder zijn vingers verbranden, en dan bedoel ik niet de vlam, noch de begeleiders ... misschien moest ik nog maar eens een snelle 1500 proberen, je weet maar nooit !!!

MP

 

Post a Comment

<< Home