pettegolezzi

Sunday, May 02, 2010

Keukenhof

Als gevolg van de vele vrije tijd die we te danken hebben aan onze halftijdse opdracht trekken we geregeld op uitstap, zodat we nog amper toekomen aan het bloggen.
We reizen om te leren natuurlijk, maar ook om te genieten.
Daarom willen we de gewaardeerde lezer natuurlijk graag laten meekijken naar deze uitstappen.
Ik maak dus nu even tijd vrij om een klein beeldverslag van onze jongste uitvlucht te verzorgen.
Ongetwijfeld vul ik later de onstane hiaten tussen Cyprus en keukenhof nog verder aan.Een bezoek aan het prachtige bloemenpark, keukenhof, te Lisse, niet zo ver van Amsterdam, stond al langer op ons verlanglijstje. Het bloemendomein is maar geopend van half maart tot half mei, dus enige planning in onze drukke agenda was hier wel vereist.
Het liefst heb je natuurlijk ook het mooie weer mee zodat de bloemenpracht nog beter uitkomt op de honderden foto’s die we ongetwijfeld gingen nemen.1 mei leek ons een geschikte dag. De dag na konigingendag is dé dag om dit bij uitstek hollands landschap te bewonderen.
Het park wordt dagelijks bezocht door duizenden mensen die hun ogen komen uitkijken naar de honderden perken met kleurrijke bloemen, en niet alleen tulpen, die tussen de lentefrisse bomen en de waterpartijen werden aangeplant.
Je krijgt hier een overshoot van kleuren die zo overweldigend is dat je regelmatig moet gaan zitten en een glaasje drinken in één van de paviljoenen met koninklijke namen als Beatrix, Wilhelmina, Willem-Alexander…, die het park rijk is.
Veel hollanders, terecht fier op dit park, maar evenveel toeristen dit hier voor een babylonische spraakverwarring zorgen.
Elk seizoen wordt er gewerkt rond een bepaald thema. Dit jaar was dat “from Russia with love”, zodat er opmerkelijk veel russisch te horen viel bij de toeschouwers.

1 Comments:

At 1:28 PM, Blogger Marrek O'Polo said...

Amaai, zoveel mooie bloemen!
Daankoe! Voor die bloemen oit Ollaand...

 

Post a Comment

<< Home