pettegolezzi

Saturday, May 08, 2010

Naar de kust nu!

De tweede vakantieweek van de paasvakantie bracht ons naar de kust van de Languedoc.

Ik lees dat deze kuststrook toeristisch werd uitgebouwd in de jaren 60 van de vorige eeuw om de toeristen, die op weg waren naar de spaanse costas, hier reeds de zandstranden te geven die ze enkele honderden kilometers zuidwaarts gingen zoeken.

Ons vakantiedorp was Valras Plage, waar we een huisje huurden in een vakantiedomein.

Pasen is traditioneel het begin van het verhuurseizoen.

De bezettingsgraad van de huisjes is dus nog aan de lage kant, zodat we konden kiezen voor een huis met ruimte voor 6 personen. Kies in Frankrijk nooit voor een huis, appartement of studio voor 2 personen als je met 2 personen bent! Een huisje voor 6 personen is comfortabel voor 2, met een extra kamer voor je bagage en een ruime kast om je kleren in uit te hangen.

Valras Plage is een familiebadplaats, met een prachtig breed, maar dus een beetje eentonig zandstrand, een kilometerlange wandeldijk die je naar de vele goede en niet dure restaurants brengt en een kleine haven.

Een stad zeker de moeite waard om een dagje te vertoeven en dichtbij ons dorp is Béziers.

Het is een stad die je makkelijk te voet kan ontdekken met enkele leuke hoekjes. Vooral het plein voor de Cathédrale Saint-Nazaire dat boven de Pont de l’Orb ligt is erg mooi.

In de kathedraal ontdekten we nog een plaat die herinnerde aan de belgische vluchtelingen die hier tijdens de eerste wereldoorlog opgevangen werden.

De omgeving, van strand over lagune tot wijngaarden, leende zich uitstekend om te wandelen...of te fietsen.


We reden een stukje met de cabrio en wandelden dan verder in bekende kustplaatjes waaronder Cap d’Agde en Sète.

Toen we langs het brede kanaal in Sète wandelden waarrond de oude stad ligt, dachten we even aan Venezia. Maar slechts even, juist lang genoeg voor een foto!

Einde van een mooie kennismaking!

1 Comments:

At 2:35 PM, Blogger Marrek O'Polo said...

En ja, ook de buurt van Sète is ons nog bekend. Leuke herinneringen...

 

Post a Comment

<< Home